Naša priča

Open-air market festival PLAC MLJAC – LJETO NA TREŠNJEVAČKOM PLACU, iniciran 2014., osmišljen 2015. godine, temeljen je na velikoj tradiciji, pozitivnom imidžu i turističkoj atraktivnosti jednoga od “trbuha grada Zagreba” i nedvojbenog “landmarka” zagrebačke metropole – Trešnjevačkoga placa. Ciljano izmješten iz samoga središta grada Zagreba, s namjerom da se turistički sadržaji dislociraju iz same jezgre grada, kao i da se turistički promovira i afirmira Trešnjevački kvart kao iznimno zanimljiva turistička lokacija s jedinstvenom prošlosti, ljudima, događajima i običajima.

“Godinama razvijamo ovaj projekt i nestrpljivo smo čekali trenutak kada će Plac Mljac ugledati svijetlo dana”, komentiraju iz G.A.D. PRODUKCIJE, kreativne agencije koja je osmislila ovaj novi atraktivni projekt, a koja već stoji iza uspješnih manifestacija kao što su “Dvorišta” na Gornjem gradu u Zagrebu ili “Kantuna” na otoku Rabu.

“Ponosni smo da je taj trenutak napokon stigao. Početkom srpnja 2018. Trešnjevačku tržnicu transformirali smo u pravu ljetnu gozbu, noćni plac s puno pozitivnih vibracija, druženja i dobre zabave – i tako pet večeri zaredom. U osmišljavanju koncepta vodili smo se idejom kako Zagreb nije samo centar, te da Zagreb i izvan strogoga središta može biti privlačan i interesantan. Trešnjevka se u tome pogledu pokazala kao najbolji mogući izbor”. Ideju o novom projektu objeručke su prihvatile Tržnice Zagreb, a prepoznala ga je i Turistička zajednica grada Zagreba.

Komentari na službenoj Facebook stranici projekta potvrđuju kako Trešnjevčanima nedostaje ovakva vrsta projekta te da mnogi s nestrpljenjem očekuju Plac Mljac. Pa ako mogu London, Buenos Aires i New York, zašto ne bismo mogli i mi, zaključuju organizatori i pozivaju sve Trešnjevčane i Zagrepčane:

I ove godine. BUDI FACA, dođi do PLACA!